Naturgas er en udbredt energikilde i Danmark. Næsten en tredjedel af vores samlede el- og varmeforbrug dækkes af naturgas, fordi det er en ren, stabil og let håndterbar energiform med en høj grad af forsyningssikkerhed. På denne side kan du læse om naturgassens fordele for dig, klimaet og samfundet.

Oversigt

  • Hvad er naturgas?
  • Skift til naturgas og spar penge
  • Frit valg af gasleverandør
  • Kan du få naturgas?
  • Gassen bliver mere bæredygtig
  • Udnyt gassen optimalt med et nyt gasfyr

Hvad er naturgas?

Naturgas er dannet i undergrunden, hvor dyre- og planterester gennem millioner af år har været under tryk fra de overliggende jordlag. Hovedbestanddelen i naturgas er metan.

Den rene dreng i klassen

Naturgas er et fossilt brændsel som kul og olie. Naturgas er dog den mest miljøvenlige, da den ved afbrænding udleder markant mindre CO2. Olie udleder 33% mere CO2 end naturgas og kul hele 67% mere.

Derfor er naturgas en hjørnesten i Danmarks arbejde med at reducere CO2-udledningen. Dertil kommer, at den danske naturgas fra Nordsøen er meget ren og kun indeholder ubetydelige mængder svovl. Ved forbrænding dannes der stort set kun vand og CO2 – og ingen aske, støv eller andre faste affaldsprodukter.

Sikker forsyning

Danmark udvinder selv naturgas fra Nordsøen og har samtidig adgang til import fra andre europæiske lande, så forsyningssikkerheden er høj.

Hvad er naturgas
spar penge på varmeregningen

Spar op til 50% på varmeregningen

Hvis du varmer dit hus op med olie eller el i dag, kan der være meget at spare ved at skifte til naturgas. I mange tilfælde har husejere ligefrem opnået en halvering af varmeregningen.

Du skal naturligvis investere i installationen af det nye gasfyr, men de penge er hurtigt betalt tilbage i form af besparelser. Og vi yder både tilskud og attraktive lånemuligheder, som gør det ekstra fordelagtigt at opgradere fra oliefyr eller elvarme til naturgas.

Kombinér gas med andre opvarmningsformer

Du betaler kun for den naturgas, du faktisk bruger, og derfor kan det være en god ide at kombinere med andre energiformer. Det kan fx være solceller, en varmepumpe eller en brændeovn. Her kan gasfyret være den stabile energikilde, der sikrer, at der altid er varme nok i boligen.

Kan naturgas betale sig for dig?

Vi hjælper gerne med en beregning af, om det kan betale sig for dig at skifte til naturgas. Find vores telefonnummer nederst på siden.

Vælg selv dit gasselskab

I Danmark er der indført frit valg af gasselskab. Det betyder, at du kan frit kan vælge, hvor du vil købe din gas – uanset, hvor i landet du bor.

Din fordel er, at du har bedre mulighed for at finde det gasprodukt, der passer til din foretrukne livsstil. Og for at skifte, hvis der skulle dukke noget bedre op.

Dén fordel har du ikke, hvis du er fjernvarmekunde.

vælg selv dit gasselskab
Du er altid velkommen til at kontakte os

Kan du få naturgas?

Det kræver naturligvis, at der er ført gasledninger ud i dit område. Der er lagt mere end 15.000 km gasledninger ud i Danmark, så der er gode muligheder for, at der også går én tæt forbi din bolig.

Der gælder særlige regler for nyopførte huse, og disse kan variere fra kommune til kommune. Så det er en god ide at spørge os – vi kan hurtigt hjælpe dig.

Ring til os på 70 13 19 00 og få svar på, om du kan få naturgas på din adresse.

Gassen bliver grønnere og grønnere

Danmark skal være uafhængig af fossile brændstoffer i 2050. Det har Folketinget besluttet. Det betyder, at den fossile nordsøgas over de kommende årtier skal udfases og erstattes med biogas, som er en vedvarende og bæredygtig energikilde.

Det smarte er, at biogas kan anvendes i de gasfyr, der allerede er installeret. Og at samfundet kan fortsat benytte de mange tusinde kilometer gasledninger, vi har brugt store summer på at etablere.

Køb biogas allerede i dag
Optimalt udbytte af dit gasfyr

Få maksimalt udbytte med et nyt gasfyr

Teknologien har gjort det muligt at udnytte naturgas endnu bedre. Nye såkaldt kondenserende gasfyr trækker også varme ud af røggassen, der dannes ved forbrændingen. Det betyder, at du får væsentligt mere varme ud af gassen – og at du kan sænke forbruget uden at skrue ned for varmen.

Hvis du udskifter dit gamle ikke-kondenserende fyr med et nyt kondenserende, kan du reducere dit gasforbrug med op til 20%. En typisk husstand vil dermed have 3-4.000 kroner ekstra til sommerferien.

Det koster selvfølgelig noget at opgradere sit gasfyr. Vi tilbyder et tilskud på op til 3.500,- og et lån (op til 100.000,-) til lav rente, så du kan komme billigt til besparelserne.

Kontakt os på 70 13 19 00, hvis du vil høre mere om dine muligheder.

Har du brug for mere?

3-1-BIOGAS

Vi kan tilbyde dig gas med grøn omtanke – til dig, der vil leve mere bæredygtigt

Det er nemt at tage et stort skridt for klimaet og miljøet.

Se mere her
1-1-STYRSELV

Ring og få vejledning

Vi er klar til at svare på dine spørgsmål om naturgas. Ring til vores kundeservice på 70 13 19 00. Telefonerne er åbne alle hverdage kl. 08-16, fredag til 15.30.

1-1-STYRSELV

Få tilskud til dit nye gasfyr

Vi tilbyder et tilskud på 3.500,- og et lån (op til 100.000,-) til lav rente, så du kan komme billigt til besparelserne.

Læs mere her